Advies elektrische laadpaal

Als allround specialist in laadpalen voor elektrische auto’s doen we meer dan alleen het verkopen van. Wie een goede keuze wil maken, heeft goed advies nodig. Zeker in deze tijd zijn er veel mensen die voor het eerst een laadpaal aanschaffen en niet weten waar zij op moeten letten. We vonden het tijd om daar een artikel aan te wijden. Als ondernemer zijnde wilt u misschien wel overschakelen op een volledig elektrisch wagenpark, dan komt deskundig advies helemaal goed van pas.


De soort auto en bijpassende elektrische laadpaal

Sinds korte tijd zijn allerlei automerken een inhaalslag aan het maken op het gebied van emissievrij rijden. Waar de afgelopen jaren een handvol merken de dienst uitmaakte, zien we nu de ene na de andere fabrikant zijn elektrische model(len) presenteren. De een nog mooier dan de ander. Toch hebben ze allemaal één eigenschap gemeen: de aansluiting.

In Europa zijn autofabrikanten sinds 2014 verplicht elektrische auto’s af te leveren met een zogenoemde ‘type 2 stekker’. Het voordeel van deze aansluiting is dat auto’s daarmee zowel thuis als met hogere laadvermogens opgeladen kunnen worden.

Al onze laadstations worden geleverd met een type 2 stekker. De soort auto maakt niet veel uit, de soort laadpaal daarentegen wel.


Verschillende soorten laadpalen

Binnen ons assortiment vindt u verschillende laadpalen terug. Ieder type heeft haar eigen opties en is geschikt voor andere doeleinden. Tijdens een persoonlijk gesprek adviseren we altijd op maat.

Waar dien ik rekening mee te houden? Heeft mijn meterkast voldoende vermogen? Hoe snel kan mijn auto opgeladen worden? Hoeveel laadpalen heb ik als ondernemer nodig voor mijn personeel en klanten?

Allemaal vragen waar we tijdens een persoonlijk adviesgesprek antwoord op kunnen geven. Bij Ecocharge staat het verlenen van goede service op één. Na een goed adviesgesprek zullen onze adviseurs u voorzien van een deskundig en compleet advies. Zij nemen daar uw persoonlijke situatie in mee en zoeken altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Nadat alles helder is, zullen we een concrete offerte uitbrengen en deze toesturen.


Laadpalen voor ondernemers 

Wanneer u voor uw bedrijfspand op zoek bent naar laadpalen komen er nog wat andere zaken bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen enkele of dubbele laadpalen. Welke zijn voor uw onderneming het meest rendabel? Ook dat zoeken we voor u uit!

We bekijken onder andere hoeveel procent van het personeel al elektrisch rijdt of dat in de nabije toekomst gaat doen. En hoe zit dat met klanten? Die moeten hun auto’s natuurlijk gewoon op kunnen laden wanneer ze bij u langskomen. Ook dat nemen we mee in onze berekening. Er wordt niets aan het toeval overgelaten.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in!

Waar laadpaal plaatsen?

Een goede vraag die we vaker gesteld krijgen. Installeren we het laadpunt buiten aan de muur? Of is het slimmer om deze in de garage te plaatsen? Onze laadstations zijn kwaliteitsproducten die ook de winter zonder problemen doorkomen, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Wel is het te leveren vermogen belangrijk. Onze adviseurs zullen u ook daarin adviseren tijdens een adviesgesprek!


Laadpalen plaatsen op parkeerterrein bedrijfspand

Wilt u als ondernemer laadpalen plaatsen op de parkeerplaats nabij het bedrijfspand? Dan wilt u kunnen schakelen met een professionele partij. Onze experts weten precies wat er allemaal mogelijk is. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken zij alle mogelijkheden en stellen ze desgewenst een plan van aanpak op. We werken bij Ecocharge altijd op maat. Uw bedrijf en bedrijfspand zijn anders dan dat van een ander, dat vraagt naar ons idee om maatwerk.

De aanvraag bij de gemeente, de regels waar u rekening mee moet houden, we zijn ervan op de hoogte en regelen het voor u.


Laadpaal plaatsen bij een appartement 

Ook wanneer u in een appartement woont is het plaatsen van een laadpaal gewoon mogelijk. Omdat de aanleg van een laadstation wordt gezien als verandering aan de gemeenschappelijke ruimten, is er toestemming nodig van uw Vereniging van Eigenaren (VvE) of de beheerder van het gebouw. Heeft u hier vragen over dan helpen wij u graag verder.

 

Meer dan verkoop en advies!

Het adviseren over en verkopen van laadpalen is slechts een klein gedeelte van onze ‘all-in aanpak’. We zien onszelf als een kenniscentrum voor emissievrije mobiliteit van elektrische voertuigen. We brengen advies uit, helpen u aan de beste laadpalen en doen meer. Onder andere de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden en een opdracht pas in gang zetten wanneer alles duidelijk is, is voor ons heel normaal.

Daarnaast voeren wij de installatie ook zelf uit. Hierdoor hoeft u niet te schakelen tussen verschillende partijen. Dat is fijner werken. Na het installeren en opleveren van de laadpaal blijven we met u in contact. Een laadpaal heeft net zoals de auto’s van uw personeel, klanten of uzelf onderhoud nodig. Bij Ecocharge sluiten we om die reden onderhoudsovereenkomsten op maat af.

De hosting wordt ook door Ecocharge geregeld wanneer u voor ons kiest. De laadstations staan in verbinding met ons eigen systeem. Hierdoor kunnen we kosten en opbrengsten verrekenen wanneer u het toestaat dat er openbaar geladen kan worden bij het laadstation. Ideaal.

De overgang op emissievrije mobiliteit nog aangenamer maken, daar zetten we onszelf voor in.

Wist u dat een inventarisatie geheel vrijblijvend is? Plan via onderstaande knop eenvoudig een afspraak met ons in!