Hoe wij een laadpaal zakelijk plaatsen en installeren

Zakelijk Nederland heeft de overgang naar het elektrische rijden ingezet. Dat kan vragen opleveren, hoe wordt een zakelijke laadpaal bijvoorbeeld geplaatst? In deze blog gaan we daar dieper op in. Het plaatsen is namelijk een van onze USP’s, we doen het anders dan andere partijen. We bieden een oplossing die voor u als zakelijke klant niet alleen prettiger werkt, de laadpaal is ook nog eens sneller geïnstalleerd.

Bent u overtuigd van onze werkwijze en wenst u persoonlijk advies? Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze adviseurs. We komen langs, schouwen en bespreken uw wensen en behoeften. Aan de hand van dat gesprek kan er direct een maatplan opgesteld worden.


Hoe wij een laadpaal zakelijk plaatsen en installeren

Een laadpaal wordt door zakelijke klanten gekocht om het eigen personeel of klanten te voorzien van laadmogelijkheden. Klanten, toeleveranciers en partners zullen in de nabije toekomst steeds vaker in elektrische voertuigen arriveren. Om hen te ontlasten is het laten plaatsen van een zakelijke laadpaal dé oplossing. Zij hoeven naderhand geen tussenstop meer te maken onderweg naar huis, kantoor of een andere afspraak.

Voor het eigen personeel is het laten plaatsen van laadpalen net zo prettig. Zij hoeven thuis minder te laden en de batterij is altijd vol om naar klanten te gaan. En vergeet niet dat vertegenwoordigers die onderweg moeten laden duurder uit zijn. Er gaat onnodig tijd en geld verloren. Des te meer reden om een zakelijke laadpaal te plaatsen bij kantoor.

Wie voor Ecocharge kiest, kiest voor een all-in oplossing. Waar veel aanbieders van laadpalen met verschillende partners samenwerken om de klus te klaren, is dat bij ons niet het geval. We hebben geen extern grondverzet bedrijf nodig om kabels te kunnen leggen en een elektricien hoeven we ook niet in te schakelen. Ons team regelt alles zelf. Dat heeft verschillende voordelen.


Niet hoeven schakelen met verschillende partijen

Weet u waarom veel klussen vertraging oplopen? Juist, omdat er geschakeld moet worden met verschillende partijen. Des te meer partijen er bij een klus betrokken worden, des te meer kans er is op miscommunicatie. En dat resulteert in stress en frustratie. Iets wat we willen voorkomen.

Ons team komt gezamenlijk aan en vertrekt na de werkzaamheden weer gezamenlijk. Grondverzet, het trekken van kabels, eventueel aanpassen van de meterkast, plaatsing van de zakelijke laadpaal en het aansluiten op ons beheerplatform, we regelen het allemaal.


Sneller klaar

Een ander voordeel is dat zij perfect op elkaar zijn ingespeeld waardoor men sneller klaar is. Nu werken we bij Ecocharge niet per uur, dus duurder wordt het niet door vertraging, maar sneller kunnen genieten van de voordelen is wel zo fijn. In de meeste gevallen zijn onze vakmensen binnen één tot twee dagen klaar. Afhankelijk van de grootte van het project.


Na installatie met één partij schakelen

Nog zo’n voordeel van alles in-house regelen: duidelijkheid. Nadat de laadpaal zakelijk is geïnstalleerd, heeft u slechts één partij waarmee u schakelt. Het onderhouden van de laadpaal of het verhelpen van problemen regelen we eveneens zelf.

Maatplan zakelijke laadpalen op laten stellen

Zoals u heeft kunnen lezen, pakken we het hier graag professioneel aan. Bij alles wat we doen en iedere beslissing die wordt genomen, houden we onze klanten in het achterhoofd. Om die reden hebben we besloten enkel met maatplannen te werken. Wanneer u een laadpaal zakelijk aanschaft, wilt u deze direct goed laten plaatsen en installeren. Het is bij ons bijvoorbeeld onmogelijk een losse laadpaal aan te schaffen.

Na het aanvragen van een persoonlijk gesprek wordt er een datum geprikt. Bevalt dat gesprek goed vanuit beide kanten? Dan komen we op locatie langs om te schouwen. Dat houdt in dat we de omgeving in kaart brengen en kijken waar de zakelijke laadpaal het beste geplaatst kan worden. Aan de hand van onze bevindingen en het gesprek dat ter plaatse gevoerd wordt, stellen we een maatplan op.

Dit geven we vorm en sturen we naar u toe. Na akkoord wordt er een plan van aanpak opgesteld, inclusief data waarop onze specialisten langskomen voor de installatie.

Onderhoudscontract en beheerplatform

Alle laadpalen die zowel zakelijk als particulier worden aangeschaft bij Ecocharge, worden aangesloten op het eigen beheerplatform. Met het beheerplatform kunnen wij de software van uw zakelijke laadpaal op afstand updaten. Daarnaast kan er meegekeken worden wanneer u hinder ondervindt. Een groot voordeel, problemen kunnen vaak op afstand opgelost worden waardoor een monteur langs sturen niet nodig is.

Door een onderhoudscontract af te sluiten met u als klant kunnen we een jarenlange werking van de laadpalen garanderen. Onze professionals komen eens per jaar langs om de laadpaal te controleren. Hierdoor blijft deze optimaal werken, wel zo prettig.


Zelf profiteren van de voordelen van een zakelijke laadpaal? Plan een gratis gesprek in!

Eén partner die het complete proces regelt. Dat is Ecocharge. Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd naar de mogelijkheden die we zakelijke klanten bieden? Dat begrijpen we goed. Via onderstaande button plant u eenvoudig een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in met een van onze adviseurs.

Wist u dat onze zakelijke laadpalen binnen 2-4 weken na opdrachtbevestiging geplaatst kunnen worden? Dat betekent vaak binnen een maand laden op de zaak!