Laadpas vergelijken? Onnodig wanneer u voor Ecocharge kiest!

Het aantal elektrische voertuigen dat op Nederlands kenteken wordt gezet stijgt, het aantal laadpalen en aanvragen naar laadpalen stijgt. Dat het aantal verstrekkers van laadpassen daardoor ook stijgt, dat is een logisch vervolg. Voor sommigen is dat na het wikken en wegen over de soort auto en verschillende laadpalen de volgende hindernis.

Niet wanneer u voor Ecocharge kiest. Laadpassen vergelijken is bij ons gelukkig niet nodig. Zoals we vaker zeggen: we verzorgen het volledige proces van A tot Z. De laadpaal, installatie van de laadpaal, het testen, onderhouden en we verstrekken ook eigen laadpassen. Voordelig, overal in Europa te gebruiken én uw contactpersoon is nooit ver weg. Problemen worden snel opgelost.

In dit artikel duiken we dieper in de laadpassen die we bij Ecocharge aanbieden zodat u weet wat u kunt verwachten.


Laadpassen door heel Europa te gebruiken

Klanten in het buitenland bezoeken, even naar wat familie net over de grens of met het hele gezin met de auto naar het zuiden van Europa. Ook met een elektrische auto is dat tegenwoordig gewoon mogelijk. In de beginjaren van het elektrisch rijden zagen we video’s voorbijkomen van rijen bij laadpalen langs de Duitse en Franse snelwegen. Dat behoort tot het verleden.

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het laadnetwerk in Europa waardoor onderweg laden eenvoudiger is dan ooit. En we hebben goed nieuws: dat zal in de toekomst alleen maar gemakkelijker worden. Landen, organisaties en gemeenten zijn namelijk nog lang niet van plan af te schalen.

Uw laadpas wordt door ons aangesloten op het Europese netwerk. Vervolgens kunt u een app downloaden op uw telefoon en onderweg zien waar u beschikbare laadstations kunt vinden. Ook ziet u direct hoe hoog of laag de prijs per kWh ligt bij een laadstation. Iedere eigenaar van een openbaar laadstation kan namelijk zijn of haar eigen prijs bepalen.


Het Ecocharge beheerplatform en laadpassen

Alles wat er zich rond het gebruik en beheer van oplaadstations en laadpassen afspeelt, wordt door het Ecocharge beheer platform ondersteund. Uw laadpas wordt aangesloten op dit platform en brengt gemaakte kosten in rekening. Maakt u gebruik van een zakelijke auto? Dan zorgt de laadpas ervoor dat het afgeschreven bedrag van het laden nadien wordt afgeschreven van de rekening van uw werkgever.

Zakelijke klanten kunnen er ook voor kiezen zelf laadpassen in beheer te nemen. Dit is vergelijkbaar met de traditionele ‘tankpas’. Werknemers krijgen een eigen laadpas, kunnen overal in Europa laden en de gemaakte kosten worden nadien afgeschreven van de zakelijke rekening. Het is ook mogelijk hen enkel te laten laden in Nederland.

Naast laadpas ook laadpassleutel beschikbaar

Langzaam maar zeker beginnen we afscheid te nemen van de plastic pasjes. We betalen tegenwoordig al met onze telefoon. De betaalpassen worden daarin verwerkt. Sommigen kunnen zelfs al met de smart watch betalen. Om te anticiperen op de toekomst kunt u ook kiezen voor een laadpassleutel. Dit is een kleiner exemplaar en kan aan de sleutelbos gehangen worden. Dit heeft een groot voordeel: waar uw sleutel is, is uw laadpas. Nooit meer hoeven constateren dat uw laadpas nog thuis ligt terwijl u al bij het laadstation staat.


Laadpassen Ecocharge in eigen beheer

Met een opkomend aantal aanbieders in laadpassen kunt u het overzicht kwijtraken. Bij de ene aanbieder betaalt u een flink bedrag aan aansluitkosten, bij andere aanbieders betaalt u bij iedere laadbeurt een extra bedrag. Bij Ecocharge werken we om die reden met onze eigen laadpassen. Naast de laadstations, het beheerplatform en de laadpaal installatie was dit een logische vervolgstap in onze weg naar ‘complete ontzorging’.

Wie voor Ecocharge kiest, hoeft verder bij geen enkele partij aan te kloppen. Het enige wat u nodig heeft is een elektrische auto, de rest verzorgen wij. U heeft één aanspreekpunt voor het beheren en onderhouden van uw laadstation, alles wat met de kosten en opbrengsten van het laden te maken heeft en uw nieuwe laadpassen.


Uw laadsessies altijd bij de hand

Overzicht is naar ons idee hartstikke belangrijk. Of u nu zakelijke klant bent en in de gaten wilt houden hoeveel er door werknemers geladen wordt of u bent particulier, een beetje inzicht kan nooit kwaad. Met de app en het beheerplatform zijn uw laadsessies altijd bij de hand. Alle persoonlijke informatie vindt u in onze backoffice-omgeving. Handig wanneer er kosten gedeclareerd moeten worden of u een route wilt plannen langs een laadstation. In deze app is namelijk ook te zien waar er beschikbare laadpalen te vinden zijn. Eén laadpaal overzicht, meer duidelijkheid. Wij maken het mogelijk.

Anderen van uw laadstation gebruik laten maken

U kunt met uw laadpas gebruikmaken van openbare laadstations, maar wist u dat u uw eigen laadstation ook openbaar kunt stellen? Dit kan voor organisaties die op drukke plekken zitten een slimme zet zijn. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven met parkeerplaatsen in het centrum van een stad. Zij laten een of meerdere laadstation(s) installeren, stellen deze openbaar beschikbaar en verdienen geld terwijl anderen het laadstation gebruiken om op te laden.


Een laadstation inclusief laadpassen plaatsen?

Bent u na het lezen dit artikel benieuwd naar de mogelijkheden die we bieden? Als totaalaanbieder gaan we met klanten in gesprek en bieden we een maatwerkoplossing aan.

Voor het inplannen van een vrijblijvend en gratis adviesgesprek kunt u op onderstaande button klikken.

De laadpassen van Ecocharge en bijkomende voordelen zijn enkel beschikbaar voor klanten die een laadpaal afnemen.