Hoeveel onderhoud heeft uw laadpaal nodig?

Wie een laadpaal zakelijk of privé aanschaft, moet deze laten onderhouden. Evenals andere elektrische producten dient het apparaat eens in de zoveel tijd onderhouden te worden om optimale werking te kunnen garanderen. Bij Ecocharge werken verschillende specialisten die uw laadpaal jaarlijks van preventief onderhoud voorzien. In deze blog gaan we dieper in op het onderhouden van laadpalen en service en onderhoud via Ecocharge.


Waarom uw laadpaal voorzien van onderhoud?

De laadpalen van Ecocharge en gebruikte hardware zijn van uitstekende kwaliteit en gaan jarenlang mee. Zonder enige problemen. Het zijn onderhoudsvriendelijke producten. Toch verdient de laadpaal die u zakelijk of privé aanschaft een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Zeker wanneer u de laadpaal openbaar stelt, en er dus derden gebruik van laat maken, is het maar de vraag hoe een ander ermee omgaat.

Om nodeloze storingen en uitval van uw laadstation(s) te voorkomen, raden we vanuit Ecocharge preventief onderhoud aan. Hiermee verkleinen we de kans op dergelijke storingen en kunnen eventuele toekomstige problemen vroegtijdig geconstateerd worden. Onder het mom van ‘voorkomen is beter dan genezen’ kunnen we op de kosten besparen. En ongemak.

Voor sommige klanten is de laadpaal zakelijk gezien onmisbaar. De bedrijfsvoering is afhankelijk van deze laadstations. Denk aan vertegenwoordigers die elektrisch rijden, de elektrische bus die naar een opdracht moet of voormannen die naar een locatie moeten met een elektrische dienstauto. Ook buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) rijden steeds vaker rond in elektrische voertuigen. Wanneer de laadpaal defect raakt, omdat deze niet voorzien is van onderhoud, vallen de bedrijfsactiviteiten stil. Door uw laadpaal te voorzien van onderhoud kunnen we dat voorkomen.

Aandachts- en inspectiepunten laadpaal onderhoud

Onze specialisten komen na het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst eens per jaar langs voor onderhoud aan de laadpaal. Hierbij worden de volgende aandachts- en inspectiepunten nagekeken:

 • Visuele inspectie van de buitenzijde van het laadstation en de montage;
 • Inspectie van de laadkabels en/of de laadcontactdoos;
 • Controleren van de werking van de aardlekschakelaar en loadbalancer (indien aanwezig);
 • Testen van het laadstation (indien er geen voertuig aanwezig is wordt een laadsessie gesimuleerd);
 • Algehele controle van de tot de verdeelinrichting behorende laadstations (NEN1010);
 • Laadstations controleren op vocht c.q. lekkage (indien deze buiten staan);
 • De Hydrokorrels worden aangevuld (zorgt voor vochtbescherming);
 • Het controleren van een goede werking van de communicatie met de backoffice;
 • Laadstations schoonmaken, kleine beschadigingen aan het lakwerk herstellen, in de wax zetten en werkend opleveren;
 • Invullen van een onderhoud checklist, voorzien van aanbevelingen en opmerkingen;
 • Eventuele kleine gebreken worden na overleg ter plekke gerepareerd.

Zoals u kunt zien draait het dus niet alleen om het systeem zelf, het draait ook om de buitenzijde. Een laadstation is zakelijk gezien het visitekaartje van uw onderneming. Zeker wanneer de laadpaal openbaar wordt gesteld. Uw merk- of bedrijfsnaam staat erop, dan wilt u ook dat deze er goed op staat. Ook voor particulieren is het prettig een nette laadpaal in de tuin of op de oprit te hebben staan.

Onze specialisten maken uw laadstation na inspectie schoon en zorgen ervoor dat eventueel beschadigde lak hersteld wordt. Hierdoor ziet de laadpaal er na onderhoud weer als nieuw uit. Ook zetten we deze even in de wax om de kwaliteit van het lakwerk te behouden. Een complete oplossing voor zowel zakelijke als particuliere klanten met een eigen laadstation.

Tarieven laadpaal onderhoud

De tarieven voor het onderhouden van de laadpaal zijn samengesteld met een staffeltarief per aantal te onderhouden laadstations op één locatie of adres. Hoe meer laadstations u of uw organisatie heeft, hoe voordeliger het wordt. De voorrijkosten en inspectie van de verdeelinrichting zijn doorberekend in het tarief van het eerste laadstation. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

1e laadstation:                                 €130,- inclusief voorrijkosten

2e tot en met 5e laadstation:        €65,- per laadstation

Vanaf 6e laadstation:                      €45,- per laadstation

De bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw en worden per jaar gerekend. Voor dit bedrag wordt uw laadpaal niet alleen onderhouden, u krijgt meer waar voor uw geld. U kunt 24/7 gebruikmaken van de storingsdienst van Ecocharge. De helpdesk vangt uw melding op en zal hier werk van maken. Er kan direct een monteur opgeroepen worden om de laadpaal te repareren. Hiermee voorkomen we verstoring van bedrijfsprocessen.

Daarnaast krijgt u bij het afnemen van een onderhoudspakket voorrang op het afhandelen van storingen op klanten zonder een contract. En van de eerdergenoemde korting op de voorrijkosten is ook geen sprake wanneer u geen onderhoudspakket bij ons afneemt.

Reparatie en het bestellen van onderdelen

Het kan onverhoopt voorkomen dat de laadpaal defect raakt. In dat geval komen onze monteurs langs, onderzoeken zij de laadpaal en wordt er een diagnose gesteld. Kunnen de problemen direct worden verholpen? Dan wordt er gewerkt op nacalculatie. Moeten onze monteurs later terugkomen om het probleem op te lossen? Dan overleggen we dit met u.

Er worden in geen enkel geval zomaar reparaties uitgevoerd zonder overleg. Klantcontact en het onderhouden van de relatie met de klant staat bij ons hoog in het spreekwoordelijke vaandel. We bespreken de problemen, stellen een oplossing voor en gaan er na akkoord pas mee aan de slag. Onze monteurs zijn altijd op de hoogte van individuele afspraken die u met onze adviseurs maakt.

Direct profiteren van de voordelen?

Bent u van plan elektrisch te gaan rijden of heeft u al een elektrische auto aangeschaft? Wacht niet langer! Binnen twee weken na opdrachtbevestiging kunnen wij uw nieuwe laadpaal al plaatsen!

Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken, zowel van het plaatsen, installeren als het onderhouden van uw nieuwe laadstation. Via onderstaande button plant u eenvoudig een adviesgesprek in!