Laadpalen op een openbare locaties, hoe zit dat?

Er worden steeds meer laadpalen geplaatst in Nederland. Veel slimme en snelle laadpalen worden niet alleen voor eigen gebruik geplaatst, ook op openbare locaties zien we ze vaker verschijnen. Het plaatsen van een elektrische laadpaal op een openbare locaties kan interessant zijn voor ondernemers en overheidsinstanties als gemeenten. In dit artikel leest u de voordelen, waar u rekening mee moet houden en waarin wij kunnen voorzien.


Voordelen openbare elektrische laadpaal voor ondernemers

Het plaatsen van een laadpaal op openbare locaties kent verschillende voordelen. Zowel ondernemers als  overheidsinstanties kiezen steeds vaker voor slimme en snelle laadpalen die door anderen te gebruiken zijn. En niet zonder reden.

Lagere kosten

Wanneer u uw zakelijke laadpaal openbaar beschikbaar stelt voor derden kunt u u investering terug verdienen

Wanneer u als ondernemer de elektrische laadpaal zelf gebruikt of werknemers er gebruik van laat maken, betaalt u een bedrag per geladen kWh. Dit is hetzelfde als tanken, u betaalt ook voor de liters benzine. Buiten het feit dat elektrisch autorijden voordeliger is per kilometer, kunt u een vergoeding krijgen voor iedere geladen kWh van een ander die op uw laadpaal oplaad. Denk ook aan klanten die kunnen laden wanneer zij langskomen. Zo hebben we onlangs een golfbaan voorzien van diverse laadstations.

Sommige ondernemers hebben een bedrijfspand in de buurt van de snelweg of belangrijke n-weg. Wanneer zij ervoor kiezen slimme en snelle laadpalen te plaatsen op de parkeerplaats of net buiten de hekken van het bedrijfspand, en zij zetten deze openbaar, kan er geld terugverdiend worden. Omdat uw nieuwe zakelijke laadpaal op een Europees internationaal netwerk wordt geplaatst, zien voorbijgangers de laadpaal in apps en navigatiesystemen. Zij rijden naar uw locatie, zetten de auto aan de lader en voor iedere geladen kWh ontvangt u een restitutie.

Hierdoor worden de kosten per laadstation naar beneden gebracht.

Duidelijk overzicht openbaar laden

Door het beheer platform van Ecocharge wordt alle relevante informatie met betrekking tot uw laadstation doorgezet naar andere partijen die voor zichtbaarheid zorgen. Het beheer platform regelt daarnaast de facturatie. Het aantal geladen kilowatts wordt geautomatiseerd in rekening gebracht bij gebruikers en verrekend met u als eigenaar van het oplaadstation.

In uw eigen account krijgt u een duidelijk overzicht te zien met geladen kilowatts, het verrekende bedrag en een realtime overzicht van alle laadtransacties.

 

Openbare laadstations voor overheidsinstanties

Er zijn meer dan zestienhonderd organisaties en instanties die deel uitmaken van de overheid. De twaalf provincies en 380 gemeenten zijn vaak verantwoordelijk voor de parkeergelegenheid in binnensteden en kernen van dorpen. Voor hen is het plaatsen van openbare laadstations ook interessant.

Binnen een aantal jaren wil men volledig overschakelen op het elektrisch rijden. Het aantal elektrische auto’s neemt al jaren toe, het laadnetwerk moet daarop worden aangepast.

Inwoners en bezoekers gemak bieden door openbare laadstations te plaatsen én de investering terugverdienen? Neem contact met ons op. Onze professionals komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Openbare laadstation voor bedrijvenverzamelgebouwen

De tijd dat ondernemers allemaal een eigen pand hadden is wel voorbij. Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van bedrijvenverzamelgebouwen. Deze organisaties brengen verschillende soorten ondernemers bij elkaar, zij kunnen elkaar versterken. Ook onder die ondernemers zal het gebruik van de elektrische auto toenemen. Voor het bestuur van dergelijke organisaties is het plaatsen van een openbare zakelijke laadpaal een uitkomst. Eenmalig investeren, meer kunnen bieden aan zittende en nieuwe ondernemers én er wordt terugverdiend. Het beste van twee werelden.

Door nu voor openbare elektrische laadpalen te kiezen, kunt u het verschil maken en nieuwe ondernemers aantrekken. Uw locatie wordt nog interessanter. Daarnaast kunnen klanten van de ondernemers in het bedrijvenverzamelgebouw de elektrische auto direct opladen tijdens een bezoek.

 

Voordelen beheer platform

Nog even terugkomend op het beheer platform waar we het eerder over hadden, dit heeft nog een aantal grote voordelen. Omdat uw nieuwe laadstation 24/7 in verbinding staat met ons platform, kunnen wij de software constant monitoren.

Bij evt. problemen kunt u 24/7 contact opnemen met onze helpdesk en door service op afstand kunnen we veel van de vragen beantwoorden of evt. problemen oplossen.

 

Daarom kiest u voor Ecocharge

We leveren niet alleen slimme en snelle laadpalen, we voorzien ook in zekerheid. Zekerheid dat uw laadstations het altijd doen, dat problemen snel opgelost worden en dat er een kostenefficiënte oplossing wordt geboden. Onze adviseurs komen na het aanvragen van een gesprek bij u langs, luisteren naar uw wensen en behoeften en stellen vervolgens een plan op maat op.

U hoeft niet meer met andere partijen te schakelen, wij regelen alles. De levering, plaatsing, het aanleggen van elektra. Noem het maar op en het wordt geregeld. Zelfs het herbestraten kan voor u geregeld worden.

Met het eigen beheer platform houden we alles in de gaten en wordt er waar nodig snel geschakeld. U wordt op de hoogte gesteld wanneer de elektrische laadpaal onderhouden moet worden. We verlengen de levensduur en zorgen ervoor dat alles perfect werkt. En blijft werken.

Er ook van overtuigd dat u openbare laadpalen nodig heeft? Dat snappen we. Plan via onderstaande button direct een afspraak in met een van onze adviseurs. We komen langs en regelen het voor u.