Zakelijke laadpaal installeren voor u en uw medewerkers

Het aantal elektrische auto’s op de weg neemt toe, dat betekent dat het aantal werknemers dat elektrisch rijdt ook toeneemt. Bent u aan het overwegen slimme en snelle laadpalen te installeren bij uw bedrijf? In dit artikel geven we uitleg wat erbij komt kijken wanneer u laadpalen aan wilt schaffen.

We hebben het onder andere over de mogelijkheden, welke subsidies er verkrijgbaar zijn voor ondernemers en het openbaar stellen van uw zakelijke laadpaal.

 

Welke elektrische laadpaal is geschikt voor uw onderneming?

Bij Ecocharge bieden we verschillende slimme en snelle laadpalen aan. Welke laadpaal het meest geschikt is hangt af van met hoeveel auto’s u tegelijkertijd wilt laden. Of u regulier of snel wilt laden en wat het beschikbare vermogen is in de materkast.

Deze en andere vragen worden altijd besproken tijdens een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek. Onze professionals komen langs en zorgen voor de perfecte oplossing. Dat gaat altijd om maatwerk.

 

Openbaar stellen van de zakelijke laadpaal

Een van de mogelijkheden die wij bieden is het openbaar stellen van de zakelijke laadpaal. Iemand met een elektrische auto moet in de buurt zijn van uw bedrijfspand, ziet dat uw laadpaal beschikbaar is en kan de auto op uw parkeerplaats neerzetten en opladen terwijl hij of zij naar zijn of haar afspraak gaat. Onze laadstations accepteren verschillende laadpassen, personen kunnen daardoor ook gewoon bij uw laadstation opladen.

Alle berijders van een elektrische auto met een laadpas uitgegeven in Europa kunnen daardoor ook gewoon bij u laadstation opladen

Van de volledige afname van die persoon worden de opbrengsten van de laadsessie komen nagenoeg geheel teruggestort op uw rekening.

De opbrengsten van deze laadssessie komen ten goede van u. Op deze manier kunt u u investering terug verdienen.

Het openbaar stellen van de slimme en snelle laadpalen verkort de terugverdientijd voor ondernemers. Klanten en (berijders van elektrische auto’s ) voorbijgangers kunnen voordelig laden, dat terwijl u uw investering terugverdient. De ideale situatie.

Voordelen openbaar laden:

  • U ontvangt een vergoeding voor iedere geladen kWh;
  • Uw laadstation is vindbaar in diverse apps en navigatiesystemen van (berijders van elektrische voertuigen) ;
  • U ontvangt twee geautoriseerde laadpassen;
  • U ontvangt een maandelijkse verrekening van de laadtransacties en een overzicht in uw account;
  • U kunt 24/7 rekenen op onze service op afstand;
  • U wordt voorzien van een realtime overzicht van alle transacties en verbruik van uw zakelijke laadpaal.


De veranderende regels bij nieuwe utiliteitsgebouwen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd bij de bouw van nieuwe utiliteitsgebouwen. In de toekomst wordt verwacht dat een groot gedeelte van het land elektrisch zal rijden. Om dat in goede banen te kunnen leiden, moeten er wijzigingen plaatsvinden.

De nieuwe regels zijn helder: bij de bouw van nieuwe utiliteitsgebouwen (bedrijfspanden) dient men rekening te houden met elektrische oplaadpunten. Het uitgangspunt is dat er bij iedere 10 parkeerplaatsen voor medewerkers of klanten minstens 1 zakelijke laadpaal wordt geplaatst. Bij bestaande bedrijfspanden moet er vanaf 2025 bij iedere 25 parkeerplaatsen minimaal 1 elektrisch oplaadpunt voor de elektrische auto aanwezig zijn.

Bent u van plan een nieuw bedrijfspand te bouwen? Of wilt u uw parkeerplaats direct toekomstbestendig maken? Plan via de onderstaande button eenvoudig een vrijblijvend gesprek in om de mogelijkheden te bespreken.

De voordelen van ons beheer platform en onderhoudscontract

Men kan bij verschillende partijen terecht voor de aanschaf van een zakelijke laadpaal. Net zoals bij een auto is het niet gedaan met de aanschaf. Het beheer, facturatie, configuratie, rapportage en onderhoud, ook dat moet geregeld worden. Bij Ecocharge verlenen we om die reden een alles-in-een service. We kunnen uw slimme en snelle laadpalen leveren, plaatsen, beheren én onderhouden. Onze professionals zorgen dat alles goed aan wordt gesloten en netjes achter wordt gelaten.

Ondanks dat de zakelijke laadpalen van een prima kwaliteit zijn en onderhoudsvriendelijk zijn verdient het de voorkeur om deze jaarlijks te laten controleren. Zeker als de laadpalen dagelijks gebruikt worden en/of uw bedrijfsvoering afhankelijk is van de werking hiervan.

Het preventieve onderhoud kent verschillende voordelen:

  • U verkleint de kans op nodeloze storingen en uitval van uw laadstation(s);
  • U kunt gebruikmaken van de 24-uur storingsdienst van Ecocharge;
  • U krijgt voorrang op afhandeling van storingen op klanten zonder een onderhoudscontract;
  • U krijgt korting op het voorrijdtarief bij service.

Genoeg voordelen om voor onze continuïteitsmaatregelen onderhoudsabonnement te kiezen. Een zakelijke laadpaal rendeert volgens ons het beste wanneer u deze laat onderhouden.

Omdat alle laadstations aangesloten worden op ons beheer platform ontvangt u maandelijks een verrekening van de laadtransacties.

U ontvangt maandelijks een helder en duidelijk overzicht van uw laadtransacties met daarop de locatie, geladen kWh en de prijs per kWh.

Voor werknemers is het ook interessant, de kosten van het stroomverbruik kunnen automatisch met de werkgever of leasemaatschappij worden verrekend. Voordeel op voordeel.

 

Subsidies aanvragen voor zakelijke laadpalen

Wie een elektrische laadpaal voor de zaak laat plaatsen, kan subsidies aanvragen. Wanneer u voor minimaal €2.500,- aan elektrische laadstations besteedt, kunt u gebruikmaken van de MIA en/of Vamil-regeling. Met de MIA (milieu-investeringsaftrek) kunt u tot 36% van het investeringsbedrag afschrijven. De Vamil-regeling maakt het in sommige gevallen mogelijk om tot 75% van de investeringskosten af te trekken.

 

Plan een vrijblijvend gesprek in!

Benieuwd wat Ecocharge voor u en uw onderneming kan betekenen? Plan via onderstaande button een vrijblijvend gesprek in. Onze professionals gaan met u in gesprek, bespreken de mogelijkheden en gaan altijd voor de meest kostenefficiënte oplossing!